ZigZagCity

Architectuurfestival

18 augustus t/m 3 september 2023

Architectuurfestival ZigZagCity neemt je deze zomer mee op ontdekkingstocht door Rotterdam-Zuid. Via een alternatieve route, weg van de gebaande paden, van Hof van Zuid via de Afrikaanderwijk naar station Maashaven. Onderweg zijn er interventies van kunstenaars en architecten, optredens, workshops en tours die je met andere ogen naar de stad doen kijken. ZigZagCity is een reis langs nieuwe perspectieven, met kleinschalige invalshoeken en inspirerende vergezichten.

Terwijl er wordt gewerkt aan de nieuwe ‘drijvende’ stadsparken in de Rijn- en Maashaven, focust ZigZagCity zich op de bestaande publieke ruimtes. Op de route ontdek je een wondere wereld van binnenhoven, parken, dijken en infrastructuur die verhalen vertellen over de veelzijdige ontwikkeling van de stad. Kunstenaars en architecten laten je met andere ogen naar de stedelijke omgeving kijken, met locatiespecifieke interventies in de publieke ruimte. Fotograaf Ruben Dario Kleimeer, kunstenaar Willem Besselink, architectenduo Roxane van Hoof en Claudio Saccucci, grafisch vormgever Cengiz Mengüç en architect Nadia Nena Pepels maken speciaal voor ZigZagCity een nieuw werk.

Idee & samenstelling:

Pieter Kuster, Emine Yilmazgil en Stefanie Korrel

Kunstenaars en ontwerpers:

Willem Besselink, Ruben Dario Kleimeer, Cengiz Mengüç, Nadia Nena Pepels en Studio Verter (Roxane van Hoof & Claudio Saccucci)

Grafische vormgeving:

Studio Spass