Café de Verloren Plek

Binnenstad | Buitenwijk

29 januari 2023

Als onderdeel van de tentoonstelling ‘Binnenstad | Buitenwijk: Verhalen uit de buurt’ reizen we af naar Groot-IJsselmonde. In Podium Islemunda organiseert AIR daar in samenwerking met Leeszaal West een speciale editie van ‘Café de Verloren Plek’

Een middag vol interactieve verhalen over een een populaire, culturele plek die verdwenen is. Dit keer over ‘De Klimmende Bever’, een karakteristiek activiteitencentrum vaak voorkomt in de verhalen van IJsselmondenaren. Het werd gesloopt in 2005 en huisvestte onder andere een theater, foyer, bar, jongerensoos, maar ook vergaderruimten, feestzalen en werkruimten voor pottenbakken, timmeren en geluids- en beeldtechniek. Op de plek waar De Klimmende Bever ooit stond, vind je nu Podium Islemunda, waar deze middag plaatsvindt.

De middag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van orkest De Nazaten. Ze spelen hun eigen dansbare composities uit het rijke Afro-Surinaamse repertoire, maar ook stukken die aansluiten bij Kaapverdiaanse, Hindoestaanse, Indiaas/Bollywood en Ethiopische invloeden.

Tijd:

15:00 – 17:00

Gratis

Locatie:

Podium Islemunda
Herenwaard 17
3078 AK Rotterdam

Mede mogelijk gemaakt door:

Leeszaal West, AIR