(her)Bestemming Laurenskwartier

Paul Groenendijk

Zaterdag 10 september 2022

Architectuurpublicist en wederopbouwkenner Paul Groenendijk neemt je mee op pad door het Laurenskwartier. Rondom de binnenwateren staan prachtige wederopbouwpanden zoals de rijksmonumenten het HUFgebouw en kerk Het Steiger. Opvallend veel gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. In verzekeringskantoor ‘De Nederlanden’ worden nu Dudoktaartjes gegeten en Galeries Modernes wordt een hotel. 

Ook de religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. De Doopsgezinde Kerk doet binnenkort dienst als Muziekwerf waar jeugdkoren kunnen oefenen en optreden. De plannen voor Het Steiger zijn nog ongewis, maar de bijzondere architectuur en ligging bieden genoeg inspiratie voor een nieuwe invulling.

Tijdens de wandeling breng je een bezoek aan Het Steiger, Dudok en als afsluiting is er in de Muziekwerf een presentatie / optreden van architect en componist Murat Ali Cengiz met een muziekstuk geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.

Datum:

Zaterdag 10 september 2022

Tijd:

13:00-14:45 uur

Start:

Het Steiger, Hang 18

Let op:

De presentatie van Ali Murat Cengiz is Engelstalig, de rondleiding in het Nederlands

Meer info:

(her)Bestemming Laurenskwartier is een speciale tour die OMI tijdens de Open Monumentendag organiseert. Op zaterdag 10 en zondag 11 september zijn er tal van activiteiten. Voor meer info kijk hier