Panorama Observatorium

Reis langs vergezichten op Rotterdam

26 juni 2022

Ga mee op reis met kunstenaarsgroep Observatorium, langs plekken die invloedrijke vergezichten hebben gekend en weer nieuwe vergezichten nodig hebben. Van het Land van Chabot aan de Rotte, via snelwegen en havens, naar de Zandwacht op de Maasvlakte. Een avontuurlijke tocht langs zeer uiteenlopende landschappen die in de nabije toekomst weer danig van karakter veranderen. Tijdens de tour krijg je een voorproefje van mogelijke toekomstscenario’s aan de hand van vier unieke projecten van Observatorium.

De eerste stop is het Land van Chabot, een plek waar rivier, snelweg, bos en stad samenkomen. Op de A20 passeer je het kunstwerk bij Nieuw-Terbregge, een monument van asfaltschollen en vangrails, op de geluidswal tussen snelweg en woonwijk. De rondjes op het Kleinpolderplein bieden een vergezicht op het snelwegknooppunt als park. Op weg naar de Maasvlakte neemt ontdekkingsreiziger en kunstenaar Hans Jungerius je mee in zijn visioenen over het industriële rivierenlandschap. Op de Zandwacht, in het kunstwerk, wacht een bijzondere toegift.

Observatorium presenteert op 1 juli het boek Public Art for Public Life. Hierin wordt hun werk, op vele locaties in Europa gerealiseerd, omschreven aan de hand van motto’s, statements, werkwijzen en ervaringen. Het boek geeft hiermee niet alleen een overzicht van het veelzijdige werk, maar tevens van de lessons to learn (and to enjoy).

Start- en eindpunt:

Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25

Vervoer:

Per touringcar

Tijden:

13:00-17:00 uur

Prijs:

12,50