(her)Bestemming Rotterdam

Presentatie, optreden en lezing

2 juni 2022

In het Laurenskwartier presenteert OMI een levendig avondprogramma over de herbestemming van kerken. Je hoort alles over de nieuwste plannen voor de Muziekwerf en in het Steiger neemt architect Bert Dirrix je mee in het bijzondere verhaal over kloostercomplex Mariënhage.

De Doopsgezinde kerk, in 1951 gebouwd de Delftsevaart, wordt een plek voor jongeren om samen muziek te maken. Roswitha Abraham (Droom en Daad) presenteert de plannen en het ontwerp voor de Muziekwerf. Speciaal voor deze gelegenheid is er een optreden van componist en architect Murat Ali Cengiz, met een muziekstuk dat is geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.

Het Steiger is een modern kerk- en kloostercomplex uit 1960, een ontwerp van Kraaijvanger Architecten. Hier is de foto-expositie ‘De kerk van morgen’ te zien, met tien kerken die een nieuwe functie hebben gekregen. Architect Bert Dirrix vertelt in zijn lezing over de innovatieve herbestemming en het ontwerp van kloostercomplex Mariënhage in Eindhoven. Een zeer inspirerend voorbeeld, om samen over verder te praten tijdens de borrel in de kloostertuin.

Datum:

Donderdag 2 juni 2022

Tijd:

20:00-21:30 uur

Startlocatie:

Muziekwerf (vm. Doopsgezinde Kerk), Noordmolenwerf 3

Prijs:

€ 4,-

Let op:

Dit programma is ook te boeken als onderdeel van een fietstour (zie hier)

Fotografie:

Wim Barzilay, Joop Reijngoud en Stadarchief Rotterdam