Mapping Oude Westen

November 2019

Voor de manifestatie West Side Stories verbeelden kunstenaars en architecten hun kijk op het Oude Westen. De kaarten bieden een blik op de gehele wijk, het straatleven, de typische vormgeving van de stadsvernieuwing en de binnenterreinen die voor de bezoeker aan het oog zijn onttrokken.

ArchitectuurMaken (l) Charlie Koolhaas (r)

ArchitectuurMaken verkent met ‘De verborgen kamers van het Oude Westen’ de staat van de binnenterreinen die door de gesloten bouwblokken grotendeels aan het oog zijn onttrokken voor een reguliere passant. Kunstenaar Charlie Koolhaas toont met haar fotokaart het Oude Westen als een wijk waar de geest van de Rotterdamse culturele tolerantie nog voelbaar is, en de historie van het maatschappelijk activisme fier overeind staat.

Studio Verter

Studio Verter brengt de specifieke karakteristieken van de stadsvernieuwing in beeld. Het is een architectuur die is gedefinieerd door de vormgeving van de afzonderlijke delen. De gebouwen worden hier verenigd door hun gebaren. Kunstenaar en bewoner Bart Isings biedt een persoonlijk vogelvluchtperspectief op zijn wijk en de omringende stad.

Bart Isings