Dag en Nacht van de Architectuur 2023

17 juni 2023

Ervaar de zonsopgang over de Maas, verdwaal tussen de gigantische pakhuizen en neem een kijkje achter de schermen bij dé Rotterdamse klassiekers. Architecten, gidsen, bewoners en bouwers nemen je mee op pad tijdens de Dag én Nacht van de Architectuur op zaterdag 17 juni 2023.

Ochtend

Bekijk vanaf een bijzondere locatie de zonsopgang over de Maas. Droom daarna nog even weg tussen het groen op het eiland van Brienenoord of ga mee op expeditie over het Noordereiland. Op de drijvende pontons in de Maashaven geniet van een ontbijt terwijl architect Robert Winkel (Mei architects and planners) zijn ideeën voor de toekomst van Rotterdam vertelt.

Foto's: Bas Czerwinksi

Middag

Bezoek ‘s middags de monumentale meelfabriek van Dossche Mills en de pakhuizen langs de Maas- en Rijnhaven. Laat je verrassen door kunst in museumwoning de Kiefhoek, bezoek de bouwplaats van De Kuil met de architecten van Roffaa of ervaar de stad vanaf het water met de Floating City Tour.

Foto's: Bas Czerwinski

Avond

‘s Avonds waan je je terug in de tijd met de Classics by Night. Drink een cocktail in stijl bij Huis Sonneveld, neem een kijkje achter de schermen bij warenhuis de Bijenkorf en geniet van een filmklassieker op het dek van het ssRotterdam. Na middernacht ontdek je naar de rafelranden van de stad met zeemansverhalen en spannende taxiritten.

Foto: Sander van Wettum

Foto: Ossip van Duivenbode

Datum:

17 juni 2023

Tijd:

van 5:00 uur ‘s ochtends tot diep in de nacht

Programma:

De eerste activiteiten komen vanaf 22 mei online